Roger Karlsson, Tromsø Ishockeyklubb
Roger Karlsson, Tromsø Ishockeyklubb

Roger Karlsson

Nå som 2023 går mot slutten, kan vi konkludere med at det har vært et svært godt år for idretten i Tromsø. Utøvere fra Tromsø har blant annet blitt verdensmestere, tatt flere VM-medaljer og blitt Norgesmestere.

To stykk har også skrevet seg inn i historiebøkene: Andreas Leknessund da han overtok den rosa ledertrøya i Giro d’Italia som første nordmann på 42 år og Yngvild Kaspersen da hun vant kvinneklassen i CCC-løpet, et av verdens mest prestisjefylte fjelløp på hele 100 km!

Til tross for slike utrolige idrettsprestasjoner har priskomiteen sett til frivilligheten og ildsjelene når de i år skal dele ut idrettsprisen.

Årets vinner beskrives som et vandrende forbilde. Han stiller opp
hver dag, både tidlig og sent, og sier aldri nei. Han har en arbeidsmoral over sitt frivillige engasjement som få lønnede arbeidstakere har. Han prepper isen i ishallen, ikke bare for sin egen klubb, Tromsø ishockeyklubb, men også for Tromsø Stars, TSI og kunstløpklubben. Han sliper også skøyter for alle som spør og trår til dersom det trengs en materialforvalter, snekker eller vedlikeholder. Ifølge nominasjonen møter han alle på en fantastisk måte og gjør alt for at Tromsø skal ha en ishall hvor alle kan føle seg velkommen.

Idrettsprisen 2023 tildeles Roger Karlsson.