Ørjan-Hansen.png

Ørjan Hansen

For femte gang skal Tromsø kommune dele ut en idrettspris. I statuttene står det at prisen kan tildeles personer, lag eller foreninger tilknyttet idrettsmiljøet i Tromsø kommune. Prisvinneren må enten ha oppnådd gode resultater som er med på å sette Tromsø på kartet, eller på annen måte gjort en fortjenestefull innsats for å løfte idrettsmiljøet i kommunen.

Prisen skal henge høyt, og vi tror at en slik standard ble satt ved de tidligere tildelingene, der Ole Martin Årst, Kjell Lorentsen, Børge Johansen og sist Sara Svendsen og Agnetha Johansen Åsheim fikk prisen.

Kultur, Idrett og Oppvekstkomiteen i Tromsø kommune tildeler prisen etter en begrunnet innstilling fra idrettsutvalget som har hatt følgende sammensetning:

Magnar Nilsen
Anni Skogmann
Jonni Ternli
Rune Kufaas
Alf Konrad Wilhelmsen
Svein Morten Johansen
Øyvind Jørgensen
Børge Pettersen

IDRETTSPRISEN 2009

Idrettsåret 2009, sett med Tromsø-øyne, har vært stort sett på det jevne. Det har vært oppnådd en del gode enkeltresultater i landsmålestokk for enkelte idrettsgrener, som svømming, karate, turn og skøyter. Den beste prestasjonen i dette året må en vel kunne si at Tromsø Storm har stått for. De vant grunnserien i basketligaen, men tapte knepent finalen i sluttspillet, og endte opp med sølv.

Tromsø Storm befester sin posisjon som et av Norges beste basketlag også denne sesongen. Pr. dato ligger laget på en fin tredjeplass i grunnspillserien.

Basketball er en relativ ung idrett i Tromsø. Alle som har levd en stund husker kurvballspillet i gymtimen på folkeskolen. Tidlig på syttitallet ble tromsøværingene introdusert for basketball. Med bakgrunn fra gymnasmiljøet, ble etter hvert Tromsø Basketballklubb etablert, og det vokste etter hvert frem så mange klubber i Nord Norge at en fikk startet seriespill for disse. I 2000 ble basketligaen BLNO etablert, og i den ligaen har Tromsø Storm til nå høstet to NM-gull, to sølv og en bronse.

Basketsporten i Tromsø hadde sannsynligvis ikke vært på det nivået det er i dag uten personer som han som i dag er kandidat til Tromsø kommunes idrettspris for 2009.

Han har involvert i basketsporten i over 30 år. 23 av disse som aktiv spiller fra aldersbestemt- til seniornivå. Han har vært en meget sentral spiller i Tromsø Storm, og var i perioder kaptein på laget. Han har som aktiv spiller et NM-gull, to sølv og en bronse, og satt som styreleder da Storm tok sine to siste seriemesterskap i 2007 og 2009. Han har hatt mange ulike og krevende verv i klubben. Styremedlem, sportslig leder, sponsoransvarlig, nestleder, styreleder, daglig leder og i dag som styreleder igjen.

For de som kjenner litt til basketsporten, er det vel ingen hemmelighet at at personen dette dreier seg om er Ørjan Hansen.

Ørjan har vært hovedpersonen bak det meste klubben har utviklet de siste 10-15 årene. Han har vært hovedarkitekten bak klubbens fantastiske arrangementer i fbm. kamper, klubbavis, skoleprosjekter og ungdomsprogrammene for å nevne noe.

Ørjan var også initiativtakeren til å blåse liv i gamle Varden BBK for en del år siden. Dette har vært viktig med tanke på at Varden er blitt en farmerklubb til Storm, og som gir unge talenter muligheter til å spille å utvikle seg på det nest øverste nivå i Norge. I tillegg har Ørjan også bidratt med å utvikle Tromsø Storm Ungdom til å bli en av landets største basketklubber.

TROMSØ KOMMUNES IDRETTSPRIS FOR 2009 TILDELES ØRJAN HANSEN

Vi ønsker lykke til med det videre arbeidet for basketsporten i Tromsø.