Andreas Leknessund
Foto; Nordlys

Andreas Leknessund

Tromsø kommunes idrettspris tildeles en kandidat som enten har oppnådd gode reslutater som har bidratt til å sette Tromsø på kartet, eller på en annen måte gjort en fortjensfull innsats for idretten i Tromsø.

Vinneren av årets idrettspris er et av de største idrettstalentene Tromsø har hatt noen sinne. Vinneren har gjennom de senere årene bemerket seg nasjonalt og internasjonalt, med sterke prestasjoner i en av de hardeste idrettene i verden.

Utøveren har ikke bare bemerket seg med gode resultater, men også ved måten resultatene er oppnåd. I konkurranser med utøvere av internasjonalt nivå, har han som ung utøver tidvis vært overlegent best på resultatlistene, langt foran nr. 2.

Årets vinner er syklist Andreas Leknessund.

I 2020 forsvarte han Europamestertittelen på tempo for u23 klassen, forsvarte norgesmestertittelen i temposykling i seniorklassen, kom på 13. plass i VM i temposykling for seniorer kun slått av etablerte verdensproffer.

I tillegg til dette har sesongen til Andreas bestått av seier i de norske rittene Lillehammer GP og Hafjell Tempo, seier i ungdomsklassen i det slovakiske rittet Okolo Slovenska og ny norsk rekord på 50 km temposykling. For å toppe det hele vant Andreas også sitt siste ritt for sesongen, det italienske rittet Giro della Friuli Venezia. Dette var også Andreas sitt siste ritt for hans norske lag Uno-X, før han neste år skal sykle for det nederlandske profflaget Team DSM, som konkurrerer i syklingens øverste nivå, ProTour.

Tromsø kommune gleder seg over at en ny utøver har nådd ut, i en verdensidrett som sykkel. Vi ønsker lykke til i proffsirkuset og gleder oss til å følge Andreas videre i hans karriere.