Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Kristiansand Kommune ønsker dine innspill på frivillighet

Hvilke nye grep trenger vi for å styrke frivillig sektor? Hva fungerer bra og hva kan bli bedre? Dette kan du være med å gi innspill på, enten som privatperson eller som representant for frivilligheten. Dette er viktige bidrag og stemmer å ta med inn i arbeidet med temaplanen.

Du kan sende inn innspill via dette digitale skjemaet:

Innspillsskjema

Skjemaet er åpent frem til 12. august 2021.

 

Her kan du som privatperson eller som representant for en organisasjon gi innspill til hvordan kommunen skal legge til rette for en aktuell og levende frivillig sektor i hele Kristiansand kommune. Det er mulig å svare fram til 12. august 2021.

Formålet med registreringen er å kunne gi innspill til ny temaplan for frivillighet.

 

Temaplan frivillighet

Hvordan skal kommunen jobbe strategisk med å skape en levende og aktuell frivillig sektor? For å gi retning til dette arbeidet er Kristiansand kommune i gang arbeidet med å utvikle en temaplan frivillighet 2021-2025.

Kort fortalt

  • Våren 2021 gjennomfører Kristiansand kommune en rekke digitale  innspillsmøter og intervjuer med lag og foreninger. 
  • Frem til 12. august kan du komme med digitale innspill til temaplan frivillighet.
  • Temaplan frivillighet skal vedtas politisk høsten 2021

Viktige føringer for arbeidet
Temaplan frivillighet skal tydeliggjøre den kommunale innsatsen og grensesnittet mellom kommune og de frivillige. Planen skal peke på satsningsområder og prioriteringer som Kristiansand kommune har for frivilligheten i neste planperiode. Den skal utformes som et brukervennlig og nyttig verktøy for frivilligheten og kommunale virksomheter.

  • Kristiansand kommunes visjon er “sterkere sammen”.  
    “Inkluderende og mangfoldig” er ett av kommunens satsningsområder. Dette omhandler innsatsen for at alle innbyggerne skal oppleve livskvalitet, mestring, tilhørighet, trygghet og inkludering. For å få til dette, ønsker kommunen blant annet å sikre “aktiv og attraktiv samhandling med frivillig sektor og ideelle organisasjoner” (Kommuneplanens samfunnsdel 2020-2030).     

 

 

Kristiansand kommune lagrer data, og sletter den etter 1. september 2021. Kommunens personvernerklaring finner du her: https://www.kristiansand.kommune.no/personvern.