Stipender: Denne gjengen fikk stipender fra Idrettsrådet. F.v. Jonas Jørgensen, Andreas Jørgensen, Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen, Madelen Haaheim Sveinungsen, Anine Linnea Keen Hansen og Mia Mykland Andersen. Foto: Helge N. Olsen
Stipender: Denne gjengen fikk stipender fra Idrettsrådet. F.v. Jonas Jørgensen, Andreas Jørgensen, Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen, Madelen Haaheim Sveinungsen, Anine Linnea Keen Hansen og Mia Mykland Andersen. Foto: Helge N. Olsen

Idrettstalenter fikk Stipend

Grimstad Idrettsråd hadde nylig årsmøte, og der delte de ut idrettsstipender til noen av de største talentene i byen.

Tradisjonen tro delte Grimstad Idrettsråd ut stipender til noen dyktige, unge talenter på sitt årsmøte, som i år ble avholdt i Iglandhallen.

Det ble delt ut utviklingsstipend på 5.000 kroner til Mia Mykland Andersen (Grimstad Functional Fitness Klubb), Jonas Jørgensen (Grimstad Trialklubb), Madelen Haaheim Sveinungsen (Sørild Friidrett), og Anine Linnea Keen Hansen (Grimstad Functional Fitness Klubb). Andreas Jørgensen (Grimstad Trialklubb) og Jacob-Olaus Vold Gunvaldsen (Grimstad Trialklubb) mottok hvert sitt satsingsstipend på 10.000 kroner.

Nedgang i medlemstall

I årsmøtepapirene til Idrettsrådet får vi et lite innblikk i hva de har jobbet med i året som har gått. De viktigste sakene har vært: Oppfølging og revidering av PIF-planen 2021- 2024, kompensasjon for skolenes bruk av kunstgressbanene til Imås, Lia og Express, nye anleggspoeng for klubbens anlegg i forbindelse med driftsmidler fra kommunen, utlysing av GIRs Idrettsfond som klubbene kan søke på i forbindelse med inkludering av barn/unge fra familier med begrenset betalingsevne, og retningslinjer i forbindelse med søknader, tildeling av treningstid i hallene, tildeling lokale aktivitetsmidler (LAM), bistått og informert klubbene om kompensasjon for tapte inntekter i forbindelse med korona-stengning.

Per 31. desember 2021 var det 30 ordinære klubber som registrerte 7501 medlemskap som er knyttet til Grimstad Idrettsråd. Dette er en nedgang på 620 medlemmer fra året før. Dette skyldes i all hovedsak pandemien.

En ny idrettsgren har for øvrig kommet til i året som har gått, nemlig diskgolf. Egen undergruppe tatt opp i Imås IL.

Verdien av frivillig arbeid basert på medlemstall i 2020 var cirka 146 årsverk, som tilsvarer over 75 millioner kroner i SSBs modell.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

 

Ønsker samarbeid

I årsmeldingen til Idrettsrådet gratulerer idrettsrådet ellers Jerv så mye med opprykket til Eliteserien, og påpeker at de ønsker et tettere samarbeid/dialog både med Jerv og Amazon (elite og bredde) i fremtiden.

– Det tror vi hadde vært positivt for alle parter, skriver de i avslutningen sin.

Grimstad idrettsråd skriver ellers at de setter stor pris på det gode samarbeidet de har med Grimstad kommune, både administrasjon og politisk ledelse, og ikke minst med idrettslagene og kretsen.

– Agder idrettskrets er som tidligere alltid behjelpelig med råd og veiledning når man trenger det. Vi håper på et godt samarbeid med alle parter i kommende periode også, skriver de.

Styret i Grimstad Idrettsråd vil det kommende året se slik ut: Leder Fred Rune Røed (Eidekameratene), Nestleder Helge Næss Olsen (Lia IL) Styremedlemmer blir Kari Bratteland (AGR), Ole Bjørn Lindland (Brave Gruppen AS BIL), Marianne Tønnessen (Imås IL), Kåre Strand (Jerv FK) og Nils Svanes (Friskis & Svettis). Varamedlemmer er Morten Tønnevold (Express) og Camilla Aas Hansen (Grimstad Svømmeklubb).