tennis.jpg

Drifts- og vedlikeholdsmidler til idrettsorganisasjonseide anlegg

Saken om økonomisk støtte til drift og vedlikehold av idrettsorganisasjonseide anlegg har vært til politisk behandling i hovedutvalget for kultur (17. februar) og Formannskapet (2. mars). Her kommer en oppdatering på saksfremgangen etter to de politiske behandlingene før sluttbehandling i kommunestyret 9. mars.

Idrettsrådet skrev tidligere om tilskuddsordningen til drift og vedlikehold av idrettsorganisasjonseide anlegg skulle til politisk behandling. 

 

Kommunedirektørens forslag innebærer at idrettslagene som eier egne anlegg og tidligere har mottatt tilskudd til drift og vedlikehold vil få sitt tilskudd redusert. Dette skyldes at den totale budsjettrammen for tilskuddet ikke er økt, til tross for økning i antall idrettsanlegg innrulleres i tilskuddsordningen, ettersom anleggene fra gamle Skedsmo kommune medregnes i ordningen. 

 

Idrettsrådet ønsker ikke reduksjon av tilskudd til idrettslagene, og henviser til våre tidligere innspill til politikken om at tilskuddsbeløpet for ordningen må økes ettersom det vil omfatte flere idrettsanlegg når det skal gjelde for hele kommunen. 

 

Det alternative forslaget i saken åpnet for at tilskuddsordningens tidligere premisser videreføres.  Det medfører at ordningen kun vil inbefatte idrettslag i tidligere Fet og Sørum kommune. Hele sakens grunnlag baserer seg på en harmonisering og likebehandling av idrettslag i hele Lillestrøm kommune, og idrettsrådet har hele veien hadde dette som målsetning. 

 

Følgende innstilling skal til behandling i kommunestyret 9. mars:


1. Faktormodellen for drift og vedlikeholdstilskudd til idrettsorganisasjonseide anlegg vedtas som vist i saksutredningens pkt. 3.1 og 3.2.
2. Tilskuddsordningen gjøres søknadsbasert.

Etter forslag fra Ap og Sp ble følgende punkter lagt til i innstillingen: 

3. Søknadsbasert faktormodell for drifts- og vedlikeholdsmidler til idrettsorganiserte anlegg innføres i år for de som tidligere har vært omfattet av støtteordningen.
4. En tar sikte på at denne tilskuddsordningen gjøres gjeldende for alle idrettsorganiserte anlegg i kommunen fra neste år. 

 

Det ble ikke fremmet noen alternative forslag i Formannskapet, men både Høyre og Venstre nevnte i sine innlegg til saken at de ønsket en harmonisering allerede i 2022 og er positive til å se på løsninger inn mot kommunestyret 9. mars. 

 

Dersom innstillingen som foreligger vedtas i kommunestyret 9. mars, vil ordningen som har vært gjeldende til nå videreføres i 2022. Det vil si at idrettslag i gamle Fet og Sørum som har mottatt tilskudd for sine egne anlegg vil være berettiget for ø søke tilskudd i 2022. Øvrige idrettslag med egne idrettsanlegg vil først kunne søke i 2023.