tennis.jpg

Drifts- og vedlikeholdsmidler til idrettsorganisasjonseide anlegg

Lillestrøm kommune har utarbeidet et forslag for økonomisk støtte til drift- og vedlikehold av idrettsorganisasjonseide anlegg. Saken skal behandles i hovedutvalget for kultur 17. februar.

I de tidligere kommunene Fet, Sørum og Skedsmo var det ulik praksis vedrørende eier- og driftsmodeller på anleggsfronten. Dette har resultert i behovet for en harmonisering av økonomisk støtte til drifts- og vedlikeholdsmidler til alle idrettsorganisasjonseide anlegg i Lillestrøm kommune.



Det er nå utarbeidet et forslag som skal til politisk behandling i hovedutvalget for kultur torsdag 17. februar. Tilskuddet blir en søknadsbasert ordning, og baserer seg på en faktormodell basert på hvor kostnadskrevende de ulike anleggene er. 

 

Siden kommunesammenslåingen har idrettsrådet spilt inn viktigheten av at det blir utarbeidet en felles ordning i kommunen som sikrer likebehandling og en forutsigbarhet for idrettslagene. Vi har deltatt i samarbeidsmøter om forslaget som foreligger, og har blant annet kommet med innspill som vedlegg i saken. 

 

I innspillet vårt viser vi til at den totale budsjettrammen for drift- og vedlikeholdsmidlene ikke er tilstrekkelig. Ved kommunens budsjettbehandling i 2021 og 2022 ba vi om at tilskuddet ble økt fra kr. 1.100.000 til 2.500.000, med bakgrunn i at midlene nå skal fordeles på flere idrettslag og deres respektive anlegg. 

 

Videre forventer idrettsrådet at det utarbeids gode og forutsigbare retningslinjer og kriterier som idrettslagene kan forholde seg til. Det settes av en sum på omtrent 10% hvor idrettslag med behov for "tyngre vedlikehold" kan søke om ytterligere midler.