Politikerne ble spurt ut av Tønsberg idretten.JPEG

Debatt tirsdag 29/8 2023

Da Tønsbergpolitikerne møttes til idrettspolitisk debattmøte stod saken om ny svømmehalløverst på agendaen.

Ett stort skritt nærmere ny svømmehall
Da Tønsbergpolitikerne denne uka møttes til idrettspolitisk debattmøte stod saken om ny svømmehall øverst på agendaen.
Det var tverrpolitisk enighet om at bygging av ny svømmehall skal startes i løpet av den neste fireårsperioden. Dette skal skje i henhold til vedtak fattet av kommunestyret før sommeren, et vedtak som gir klare føringer for lokasjon, utførelse og økonomisk ramme. Det eneste partiet som ikke videre ønsker denne løsningen er Senterpartiet, som heller ønsker rehabilitering av eksisterende svømmehall. Blir derimot Færder kommune med på prosjektet, er Senterpartiet mer positive.
prosjektet.
-Dette var oppløftende signaler, sier leder i Tønsberg idrettsråd, John Sverre Dahl.

Leder i Tønsberg Idrettsråd John Sverre Dahl ønsket velkommen

Leder i Tønsberg Idrettsråd John Sverre Dahl ønsket velkommen

Selv om Arbeiderpartiet og Høyre har vært tydelige om at de ønsker snarlig bygging, har andre partier tidligere vært vage. Etter å ha hørt på politikerne under debatten er jeg derimot ikke i tvil om at det nå finnes et bredt flertall for bygging i henhold til kommunestyrevedtaket fra før sommeren.

Ny svømmehall tilpasset vannidrettenes behov har lenge stått høyt på ønskelista til idretten i Tønsberg, men likevel blitt utsatt i flere år som følger av uenighet om lokasjon, utforming og  kostnadsnivå. Nå som det foreligger vedtak om rammen for ny svømmehall og at et stort flertall av  partiene ønsker å komme i gang med byggingen, er de viktigste hindrene forsert. 

Fredrik Ødegaard ledet debatten

Fredrik Ødegaard ledet debatten

Fortsatt usikker om Færder bli med
Likevel er det fortsatt noen skjær i sjøen. En forutsetning for at prosjektet skal kunne realiseres  raskt er at Færder kommune også blir med. Parallelt med de politiske prosessene som har gått i  Tønsberg har politikerne i Færder diskutert om de skal delta.

John Sverre Dahl har troen på at Færder kommune nå er klare til å komme om bord. -Vi vet at Færder kommune ikke helt har lagt vekk interessen for ny svømmehall på Kaldnes. Likevel har jeg  troen på at kompromissforslaget ved siden av eksisterende svømmehall likevel vil være nok til at vi får på plass et  interkommunalt samarbeid. Tross alt, vil svømmehallen i så fall ligge like ved kommunegrensen til Færder og med veldig gode bussforbindelser til Nøtterøy og Tjøme.

Behov for flere andre anlegg
Det ble det et nyttig debattmøte, kanskje spesielt for politikerne. De fikk en grundig innføring av representanter for idretten i hva som er de viktigste idrettspolitiske sakene.

Lise Mikkelsen fra Vear Idrettsforening Sandefjord og Vear klatreklubb satte ord på hvor krevende det er for klatreklubben å gjennomføre byggingen av ny klatrehall. Mikkelsen ba politikerne om mer hjelp slik at de frivillige ildsjeler som nå driver prosjektet fremover, kan få nødvendig hjelp og finansiering. Uten ny klatrehall vil ikke klatreklubben klare å tilby gode nok fasiliteter til den raskt voksende medlemsmassen.Engasjert Lise Mikkelsen om klatreanlegg på Vear

Engasjert Lise Mikkelsen om klatreanlegg på Vear

Ellers ble det ble blant annet diskutert hvordan styrke anleggsutvikling ved blant annet fritak av moms og forskuttering av tippemidler, og hvordan øke aktiviteten hos unge. I tillegg kom det  innspill fra Flint og Tønsberg Svømmeklubb om ønske av lån av skoler for overnatting ved idrettsarrangementer.