Vilde Nilsen
Vilde Nilsen

Vilde Nilsen

Tromsø kommunes idrettspris tildeles kandidater som enten har oppnådd gode resultater som har bidratt til å sette Tromsø på kartet, eller som på en annen måte har gjort en fortjenestefull innsats for idretten i Tromsø.

Ser vi tilbake på året som har gått har også idrettsåret 2021 vært preget av
korona med mindre aktivitet og avlyste arrangementer. Til tross for dette, har
utøvere fra Tromsø hevdet seg i idretten. Det kan blant annet nevnes et NM-gull i Fitness, et NM- og EM-gull i Taekwon-Do og BKTs historiske cupgull.
Årets vinner av idrettsprisen er en som har prestert godt over tid. Kandidaten er et av de største idrettstalentene Tromsø har hatt noensinne og et vaskeekte bevis på at man kan bli god også i nord.

 

Til tross for sin unge alder har vinneren allerede bemerket seg nasjonalt og internasjonalt. Hun er nå en av verdens beste innenfor sin idrett og ble i år rangert av Sportspedia som en av de 30 mest suksessfulle idrettsutøverne i verden under 22 år. Som flere kanskje alt har skjønt tildeles Tromsø kommunes idrettspris 2021 til langrennsløper og skiskytter Vilde Nilsen. Av meritter kan det vises til at Vilde vant verdenscupen både i 2019, 2020 og fikk andre plass i årets sesong.

 

Videre vant hun intet mindre enn fire gullmedaljer og en bronse under Para-VM i 2019. I årets sesong gjorde hun en god figur og tok fire førsteplasser i den ene verdenscuprunden hun deltok i. I tillegg til sine gode resultater er Vilde også et godt forbilde utenfor skisporet gjennom å være ambassadør både for MOT og para-ung. Vilde Nilsen er den første parautøveren til å vinne Tromsø kommunes idrettspris. Vi ønsker lykke til og gleder oss til å følge Vilde videre i hennes karriere både i og utenfor skisporet.