Silje-Theodorsen.png

Silje Theodorsen

For åttende gang skal Tromsø kommune dele ut en idrettspris. I statuttene står det at prisen kan tildeles personer, lag eller foreninger tilknyttet idrettsmiljøet i Tromsø kommune. Prisvinneren må enten ha oppnådd gode resultater som er med på å sette Tromsø på kartet, eller på annen måte gjort en fortjenestefull innsats for å løfte idrettsmiljøet i kommunen.

Prisen skal henge høyt, og vi tror at en slik standard ble satt ved de tidligere tildelingene, der Ole Martin Årst, Kjell Lorentsen, Børge Johansen, Sara Svendsen og Agnetha Johansen Åsheim, Ørjan Hansen, Ivan Tzachev og sist Sigurd Rushfeldt fikk prisen.

Byrådet i Tromsø kommune tildeler prisen etter en begrunnet innstilling fra idrettsutvalget som har hatt følgende sammensetning:

Jonas Stein Eilertsen
Nils Kristian Sørheim Nilsen
Jens Ole Thyholdt
Alf Konrad Wilhelmsen
Jonny Ternli
Svein Morten Johansen
Øyvind Jørgensen
Børge Pettersen

IDRETTSPRISEN 2012

Idrettsåret 2012, har også i år og på mange måter, hatt fokus på fotballen, både på godt og på vondt. Den siste del av høstsesongen mest på vondt. Først rykket TUIL ned til 2. divisjon med minst mulig margin, så taper TIL cupfinalen mot Hødd, til tross for at de var skyhøye favoritter etter å ha klart en hederlig 4. plassen i serien. En Tromsøutøver kan imidlertid smykke seg med tittelen cupmester da hun var med og vant for Stabæk i kvinnefinalen i fotball.

Både Tromsø Storm og BK Tromsø gjør det bra i øverste divisjon i basket og volleyball. Av unge Tromsøutøvere har det vært oppnådd gode resultater innenfor turn, svømming og skøyter.

Men en utøver har spesielt gjort seg bemerket dette året, ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt. Året var så vidt kommet i gang da Tromsø og Kvaløysletta fikk sin første Olympiske mester noensinne. Under ungdoms-OL i Innsbruck gikk 17 år gamle Silje Theodorsen fra Kvaløysletta Skilag helt til topps på sprintdistansen. Hun åpnet med å vinne prologen, vant sine heat i kvart- og semifinalen, og viste seg til slutt som den sterkeste i en skikkelig spurtduell mellom tre løpere i finaleheatet.

I tillegg tok hun en flott 4. plass på 5 km klassisk i det samme arrangementet.

I Ungdoms-OL konkurrerer verdens beste utøvere mellom 15 og 18 år. I Innsbruck var det deltakere fra over 60 land, og det ble konkurrert i 63 øvelser, det samme som i de olympiske leker i Sochi i 2014. Silje var en av fire uttatte utøvere fra Norge i langrenn.

Bare uker senere gikk Silje inn til en gull og en sølvmedalje i sin klasse i junior NM.

Andre gode plasseringer denne sesongen var trippel nordnorsk mester og sammenlagtvinner av Statoil norgescup for junior.
Det har trolig aldri vært noen nordnorsk juniorlangrennsløper med en slik merittliste i en og samme sesong.

Silje begynte imidlertid sin idrettskarriere med fotball og friidrett, og var et stort talent i begge disse idrettene. Men hun valgte etter hvert å bli skiløper, og konsentrere seg bare om det. Hun har en utrolig treningsiver, og er svært disiplinert i forhold til sitt treningsopplegg. Hun beskrives som en ekte «24-timers utøver» med stor fokus på detaljer i sin teknikk, på kosthold, søvn, etc. Hun er elev ved Norges Toppidrettsgymnas, skilinja, og vil være uteksaminert våren 2013.

For Kvaløysletta Skilag er Silje også en ressurs. Hun stiller alltid opp. Hun er blant annet trener for en felles jentegruppe fra TUIL, Tromsø Skiklubb og Kvaløysletta Skilag. På eget initiativ fikk hun inn i sponsoravtalen sin med Tromsø bakeri, at en krone fra hvert Silje T-brød som selges, skal gå til klubben.

Silje er i dag tatt ut på juniorlandslaget i langrenn, og deltar både på samlinger og konkurranser i regi av landslaget. Silje er en av fremtidens unge skiløpere som ganske sikkert kommer til å glede hele det norske skiinteresserte publikum i mange kommende mesterskap.

Tromsø kommune er stolt over det arbeidet lag og foreninger gjør for barn og ungdom i kommunen. Og det viser seg at dette også gir resultater, til tross for at alle anlegg kanskje ikke er av den standard en ønsker, og at vær og føreforhold ikke bestandig spiller på lag med de som driver med uteidretter. Silje et bevis på at det arbeidet som gjøres for å tilrettelegge muligheter for at barn og unge skal lykkes med sin idrett, bærer frukter.

Til tross for sin unge alder har Silje, med sine prestasjoner i året som gikk, vist at det er mulig å nå langt. Gjennom sine gode prestasjoner resultatmessig, og sin væremåte, fremstår hun som et godt forbilde for barn og unge, og som god ambassadør for Tromsø.

Tromsø kommunes idrettspris for 2012 tildeles Silje Theodorsen.

Vi ønsker lykke til med videre karriere i skisporet.