Delegasjonen som var til stede for å mota prisen. F.v Hanne Lyngaas, Tormod Brenden, Hildegunn Teigen, Christian Tetlie og Franz Rønning. Foto: Andreas Aronsen/Øvre Eiker Idretts- og aktivitetsråd
Delegasjonen som var til stede for å mota prisen. F.v Hanne Lyngaas, Tormod Brenden, Hildegunn Teigen, Christian Tetlie og Franz Rønning. Foto: Andreas Aronsen/Øvre Eiker Idretts- og aktivitetsråd

Sommerkvikk vinner av Verdiprisen for 2023 - Dette er stas!

Sommerkvikk vant verdipriseen for 2023 for arbeidet med sitt med å skape en sommerskole for alle, der alle er inkludert.

Under arrangementet til Øvre Eiker Viser Ansikt, ble verdiprisen for 2023 delt ut. Det er en pris som deles ut til et enkeltmenneske, en gruppe eller en organisasjon som har handlet i samhold med deres verdimanifest. Verdimanifestet går ut på en visjon og mål - du kan lese mer om det i bunn av saken. 

Arrangerer et sommerminne

Det var styringsgruppemedlem i Øvre Eiker Viser Ansikt Emil Andreas Bellen Nordahl som delte ut prisen. Han sa:

-Gruppen (Sommerkvikk) arrangerer en møteplass, en arbeidsplass og et sommerminne som så mange nyter godt av i hele kommunen vår. 

354663496_760658615852713_990054446199457809_n.jpg

Ungdom med sommerjobb under sommerkvikk 2023. Foto: Vestfossen Idrettsforening 

Han trakk spesielt frem at Sommerkvikk tilbyr sommerjobber for ungdom, at det er gratis busstransport for deltakere, men ikke minst at alt er gratis. Han trakk også at ut 4 uker av den lange sommerferien ble brukt til å aktivisere barn og unge. Nordahl mente at dette dekket de måla Øvre Eiker Viser Ansikt har:

-De dekker spesielt Øvre Eiker Viser ansikt sine mål om at barn og unge, sammen med voksne, gis mulighet til å skape et godt, trygt og mangfoldig lokalmiljø og at det skapes gode møteplasser, der ulike mennesker og holdninger kan inspirere hverandre

Nordahl avsluttet: 

-Derfor går Verdiprisen 2023 går til en gruppe som har utpekt seg i stor grad det siste året, prisen går til Sommerkvikk!

Du kan lese hele begrunnelsen her

Overasket og rørt

- Da det tikket inn en Messenger-melding om at vi hadde vunnet, kjente jeg at jeg ble rørt, sa en glad Hanne Lyngaas etter hun hadde mottatt prisen. Lyngaas var svært takknemlig for at de blir anerkjent på en slik måte.

-Det føles godt å bli sett for det arbeidet vi gjør, og som vi er veldig stolte av.

Sommerkvikk er et samarbeid mellom Øvre Eiker Idrettsråd og idrettslagene Vestfossen IF, IF Eiker/Kvikk og Bakke IF. De arrangerer 4 uker sommerskole, der de forskjellige stedene har sine uker. All aktiviteten som foregår for barn og unge er gratis. Her kan man hoppe slott hoppeslott, prøve teppecurling og orientering samt mange flere aktiviteter!

357065259_763766395541935_3617259048887462460_n.jpg

Sommerkvikk i 2023. Foto: Nina Murphy/Vestfossen Idrettsforening

Sommerkvikk startet opp i 2020, og har siden vært et fast tilbud om sommeren i Øvre Eiker. Tilbake i 2020 ga gjensidige stiftelsen en god del penger, og Eiker/Kvikk ved ildsjelene Christian Tetlie og Franz Rønning. Det var en stor suksess, og allerede året etter var flere idrettslag med å arrangere. 

Det er ansatt ungdom i alderen 15-17 som aktivitetsledere. Disse får jobberfaring og en attest med seg videre: 

-Det er spennende da mulige arbeidsgivere ringer meg, og spør hva dette er, sier en engasjert Lyngaas som tydelig er stolt av det som Sommerkivkk har skapt. 

Prisen var på et glassfat fra Nøstetangen, samt verdimanifeset til Øvre Eiker Viser Ansikt. 

Takket samarbeidspartnere

Å kunne arrangere en sommerskole med masse aktivitet, gratis mat og buss og sommerjobber for ungdom, koster penger. Det er derfor viktig med gode støttespillere:

-Jeg ønsker å takke kommunen og gjensidige stiftelsen for et godt samarbeid og midler. Jeg vil også takk BUFDIR for midler. Uten dem hadde ikke dette være mulig, sa Lyngaas fra bibliotek scenen i Hokksund. 

DSC09878.JPG

Hanne Lyngaas og Tormod Brenden fra idrettsrådet var fornøyd med prisen. Her er sammen med premiene, et glassfat og verdimanifestet. Foto: Andreas Aronsen/Øvre Eiker Idretts- og aktivitetsråd

Sommerkvikk vant også Viken Idrettskrets sin gullvaffel, det kan du lese mer om her

 

Om Øvre Eiker Viser Ansikkt

imageil76.png

Logoen til Øvre Eiker Viser Ansikt

Øvre Eiker Viser Ansikt er en lokal folkebevegelse som ble opprettet etter Nazi konserten på Varlo grendehus 22. juli 1995. På denne tiden var ny-nazismen på fremmarsj flere steder, og flere steder "vendte ryggen" til ny-nazistene. I Øvre Eiker gjorde de det annerledes - de viste ansikt. 

Øvre Eiker Viser Ansikt deler ut verdiprisen. Den deles ut på bakgrunn av verdimanifestet: 

Vi vil bidra til økt bevissthet om felles ansvar for vårt demokrati, arbeide for toleranse, mellommenneskelig respekt og forståelse og legge til rette for lokalt samhold og samarbeid.

Sammen med bygdas lag, foreninger, organisasjoner, by- og grendeutvalg, skoler, næringsliv og kommunen, vil vi arbeide for å gjennomføre våre mål:

  • At barn og unge, sammen med voksne, gis mulighet til å skape et godt, trygt og mangfoldig lokalmiljø
  • At det skapes gode møteplasser, der ulike mennesker og holdninger kan inspirere hverandre
  • At vår visjon løftes inn i samfunnsdebatten

Vinner av verdiprisen i 2023 var Sommerkvikk.