friluft.jpg

Friluftslivets uke 2022

Vi planlegger igjen Friluftslivets uke 2022 i Sarpsborg. Selvsagt helt gratis å være med. Bl annet blir det: Speiderleir og Friluftsgudstjeneste i Landeparken, Sopptur med kurs til Agnalt skole, skyteaktiviteter ved Oppsjø, Speideraktiviteter i Glengshølen, nytt postjakt-kart blir presentert, og ENDELIG kan vi igjen treffes til ALLIDRETTSDAG, i Dumpa lørdag 10 sept. Her vil det komme minst 20 Idrettslag for å vise deg sin idrett. Alle kan teste, og det blir medaljer til alle barn som deltar.

FRILUFTSLIVETS UKE 2022

Friluftslivets uke 2022 3-10 sept. Koordineres av Sarpsborg Idrettsråd med god støtte av Sarpsborg kommune og en rekke lag og foreninger i Sarpsborg.

Alle arrangementer er gratis!

 

Lørdag 3. september  fra kl. 12 – 16 i Løkkevika: Sarpsborg Seilforening arrangerer «Åpen aktivitetsdag» 
Arrangementet er gratis og åpent for alle – inkludert enkel bevertning. Det blir muligheter for å prøve seiling i joller, kjølbåter og havseilere under veiledning av foreningens trenere og andre ressurspersoner. Arrangementet er åpent for alle. Bekledning etter værforholdene – vindjakke eller tilsvarende kan være fornuftig og redningsvest om du har. Info?: Kontakt Espen Kamperhaug Mob. 913 32400

 

Søndag 4. september

Lør-søn: Speiderleir i Landeparken:  De fleste speidergruppene I Sarpsborg  har leir i Landeparken hele helgen. De tilbyr varierte speideraktiviteter. Speiding er en flott aktivitet.NB! Speiderne pakker ned leieren, etter at gudstjenesten er ferdig.

 

Kl. 11.00 Friluftsgudstjeneste Landeparken
Prest vil være Berit Vasdal og organist Henrik Brusevold. Speiderne i byen vil være tilstede. Det vil bli satt ut noen krakker, men det kan være lurt å ta med egne stoler. Speiderne bidrar.

Kl 12-15.00 Friluftlivets dag i Landeparken: Parken fylles med aktiviter og informasjon. Her blir det "gullgraving" med Geologiforeningen, postjakt med nye poster, besøk speiderleieren, fisking fra brygga, førstehjelp med Norsk Folkehjelp, grill din egen mat osv. Mer kommer!

Tirsdag 6 september kl. 17:30-20:00 i Glengshølen :Speider- og friluftslivsaktiviteter
Velkommen til speideraktiviteter i Glengshølen med natursti, tauleker, grilling og spikking. Det blir kanopadling, fisking og mye mer. Bli kjent med speiderne og se hva de kan tilby av fritidsaktiviteter Ansvarlig: Alle speidergruppene/avdelingene i Sarpsborg

Onsdag 7 september kl. 17:00 : Soppkurs og sopptur – Agnalt skole
Frammøte ved Analt skole for litt teori om ulike sopparter og hvilke sopper som er sikre og trygge. Deretter går vi på sopptur. Varighet ca. 3 timer. Ta med kniv og soppkurv.      Ansvarlig: Fredrikstad Soppforening v/Gerd Olsen

 

Onsdag 7. september kl. 17:30 – 19:30 : Skyteaktiviteter på Oppsjø
Barn og ungdom får prøve seg på luftgeværskyting og leirdueskyting i trygge omgivelser med kyndig veiledning av dyktige instruktører fra Skjeberg og omegn Jeger- og fiskeforening (Skjeberg OJFF)

Dette er en flott anledning til å bli kjent med anlegget til Skjeberg OJFF og aktivitetene de tilbyr barn og unge. Det blir også mulighet til å gå natursti. Salg av brus/kaffe og pølser/vafler.

Veibeskrivelse: Skiltet fra riksvei 118 v/Rokkeveien. Ansvarlig: Skjeberg OJFF

 

Torsdag 8.sept kl 14-19: Kirkens Bymisjon har åpent i sitt «Skattkammeret». Kom til lokalene ved Sarpsborg stadion, og se hva Bymisjon har av fritidsutstyr gratis til utlån! Hvorfor kjøpe, når man låne og teste helt gratis.  Stort utvalg av telt, hengekøyer, fiskestenger, Goretex-tursko og masse annet for dere som har lyst til å teste friluftsaktiviteter. Ved event spm, ring Fabian Andersen mob 91603077. Ansvarlig er Kirkens Bymisjon, Sarpsborg

Fre 9. sep 08.45-1400. Kulåsparken

Velkommen til Orienteringsdag i Kulåsparken

  • Orienteringsaktiviteter for skoleelever i Kulås.
  • Elever på 5.-6.-7. trinn inviteres, i tidsrommet 8.45-14.00.
  • Alle Sarpsborg-skoler er velkommen til å delta på div.

orienteringsaktiviteter av varighet på ca. 2 timer.

  • Dere får en kort klassevis instruksjon ang. orienteringsteknikk, opplegg

for dagen når dere ankommer til avtalt klokkeslett.

  • Vi satser på ca.1500 deltagere i Sarpsborg.

Påmelding:

Gjøres med å sende e-post til dag.syversen@fernlof.no, helst samlet fra skolen.

Arrangører er våre tre orienteringsklubber: SOL, Trøsken iL og VOL

 

Fredag 9. september kl. 18.00  Pilegrimsvandring
Pilegrimsfellesskapet Sta.  Maria Sarpsborg inviterer til vandring fra Stasjonsbyen, langs pilegrimsleden og frem til Skjeberg kirke. På turen passerer vi en hulvei og andre fornminner i skogsterreng før turen avsluttes ved Skjeberg middelalderkirke.  Vandringsleder er Øivind Kraft. Oppmøte ved Skjeberg gamle trevarefabrikk (ved Heie busstopp). Turen er mellom 3-4 km og er ferdig cirka 20.30. Ved spørsmål kontakt pfstamaria@gmail.com
Ansvarlig: Pilegrimsfellesskapet Sta. Maria Sarpsborg

Lør 10. sept kl 12-14.30 ALLIDRETTSDAGEN i Dumpa 

Endelig kan vi igjen arrangere den tradisjonelle ALLIDRETTSDAGEN, hvor mange av våre idrettslag viser fram sin idrett. her kan du teste litt, og se om dette kan være noe for deg eller ditt barn. Her kan du teste håndball, ishockey, se på Modellfly, prøve bueskyting, bryting, vektløfting, fotball,Friidrett pluss mye mer.Felles oppvarming ved Evolution, kiosksalg ved Tveter HK. Medaljer til alle barn. 

Ansvarlig er Sarpsborg Idrettsråd