Fram skole og flerbrukshall på Sofiemyr (Illustrasjon: Arkitema)
Fram skole og flerbrukshall på Sofiemyr (Illustrasjon: Arkitema)

Uttalelse til Behovsplan 1.0

Idrettsrådet har, med bred støtte fra idrettslagene, sendt en uttalelse til Behovsplan 1.0 til politikerne.

Rådmannen la onsdag 27. mai frem en behovsplan som omfatter blant annet idrettsanleggene. På bakgrunn av den svært dystre økonomiske situasjonen kommunen er i, anbefales det å ikke vedta noen av de planlagte idrettsanleggene. Sofiemyrhallen og Greverudhallen foreslås rehabilitert for å sikre drift til 2030. Svømmehall på Langhus utsettes også. Dette kan bety at selv om vi får en ny hall på Kolbotn skole, så vil vi få begrenset nytte av den økningen, fordi vi må anta betydelige perioder med stengte haller pga. rehabilitering. Situasjonen er enda mer alvorlig for svømmerne. For dem blir det et drastisk fall i kapasitet, når Langhus bad rives. Det planlegges for at Sofiemyrhallen, mindre basseng og leie utenfor kommunen skal sikre svømmeopplæringen. Verken idretten eller publikumsbadet blir ivaretatt.

Idrettsrådet hadde et ekstra møte 28. mai, der vi ble enige om å gå tydelig ut, dvs. en fortsettelse og forsterkning på det idrettsrådets leder Nina Vøllestad sa i ØB 28.mai. Idrettsrådet inviterte alle idrettslagene til et møte for å samles om en felles strategi i tiden som kommer. Vi tror det er viktig å få tydelig frem konsekvensene for idretten av de forslagene som legges frem i Behovsplan 1.0. I tillegg må vi enda sterkere få frem at vi ønsker å ta større ansvar selv, og få politikerne til å sikre oss mulighetene for det. Det kan jo være en vinn-vinn for idrett og kommune.

Idrettsrådet hadde møte med idrettslagene 3. juni for å utarbeide en uttalelse til politikerne vedrørende Behovsplan 1.0, som ligger til politisk behandling. Dette resulterte i at idrettsrådet sendte en uttalelse vedrørende Behovsplan 1.0 til politikerne 6. juni. Uttalelsen hadde bred støtte fra idrettslagene i Nordre Follo og leder av idrettsrådet kom med følgende melding til politikerne:

«Det har vært viktig for oss å få frem denne brede støtten, selv om mange av idrettslagene ikke er direkte berørt av de konkrete konsekvensene av de forslagene som fremlegges. Vi håper at konsekvensene for idretten kan tas hensyn til i beslutningene som gjøres, og at vi i tiden fremover får anledning til å diskutere forholdene for idretten mer inngående.»

Nordre Follo Idrettsråds uttalelse, på vegne av idrettslagene i kommunen, til politikerne finner du her.

 

Nyhetssaker i Østlandets Blad angående riving og bygging av svømmehall på Langhus:

Rådmannen vil utsette byggingen av svømmehall på Langhus: En katastrofe for idretten, barn og voksne .

 Idretten frykter at svømmehallen på Langhus ikke blir noe av.