turnforeningen Sarpsborggallaen.jpg

Idrett/aktivitetsskoler i sommerferien ? Her er det muligheter for støtte.

Sarpsborg kommune har fått store midler, 5.443 800,- kroner til å kunne tilrettelegge for spennende sommerskoler/aktivitetsskoler, gjennomført av klubber, lag og foreninger.En kjempeflott mulighet til å få vist fram sin idrett, rekruttere nye medlemmer, skape aktivitet til byens barn og unge som har hatt ett vanskelig år og samtidig få penger for det.

Gjennom disse tiltakene får barn og unge delta på flere forskjellige og spennende idretter/aktiviteter.

Deltagelse skal være GRATIS, og det skal tilbys mat og drikke til deltagerne.

Det er fullt mulig for klubber som vanligvis pleier å arrangere feks fotballskoler til å endre dette til et gratis, åpnet tilbud og isteden få kompensert for bortfall av deltakeravgifter.
Helst bør det skaffes utstyr som kan være til gratis utlån til de som blir med.

Sommerskolene er for barn og unge født 2008 – 2013 og som er bosatt i Sarpsborg.

Barna blir delt inn i ulike aldersgrupper som de følger gjennom aktivitetene hele uken, eller gjennom tilbud som varer i 2-3, eller 4 dager. Her må det være et fleksibelt system. Kan foregå hele sommerferien

 

  • NB! Flott om det for eksempel legges opp til samarbeid mellom flere klubber, beliggende i samme område. (Et eksempel kan være Skjeberg Volleyballklubb, Skjeberg Turn, Sarpsborg Badmintonklubb, Tveter IL og Borgen IL som alle har aktivitet i uteområdet rundt Sandbakken skole, på kunstgresset og i Sandbakkenhallen). Det samme f.eks i tilknytning til Tunebanen/Grålumhallen (og evt kombinert med noen timer på Inspiria)
    Et pluss at ikke alle tilbudene blir i sentrum

 

  • Det oppfordres også til samarbeid mellom forskjellige foreninger innen kultur, idrett, friluftsliv. F. eks et samarbeid mellom en speidergruppe og et idrettslag i samme tilbudet/samme sted.

 

  • Foreninger som får midler fra kommunen til å kunne gjennomføre aktivitetene, kan kalkulere inn midler til å kunne gi unge instruktørene lønn for innsatsen. Her er det store muligheter for din klubb til å gi unge instruktører en god sommerjobb.

 

  • Kommunen skal ansatte en 100%-prosjektleder, som koordinerer arbeidet, hejlper til med markedsføring, tar imot påmeldinger, har kontakten mot foreldre, har kontroll på forsikring, og som står for utbetaling av midler, opplåsing av feks haller/gymsaler og annen tilrettelegging.

 

Sommertilbud for de i alderen 16-25 år

Idrettsrådet synes det er trist at de mellom 16-25 år IKKE kan få delta, da mange av disse jo har vært uten tilbud i snart 14 måneder.
Så hvis noen idrettslag ønsker å skape sommertilbud for denne gruppen regner vi med å kunne finansiere dette fra våre egne støtteordninger.

 

Hvis NM-veka (se www.nm-veka.no/mesterskap/sarpsborg-2021/ ) blir arrangert 23-27. juni har idretts-rådet behov for idrettslag som kan stille med aktiviteter i stadion-området i 1-3 dager.  (slik det pleier å være på Barnas Allidrettsdag). Klubbene får mulighet til å vise seg fram, og får utbetalt dugnadshonorar.

  •  

SIR jobber også for at det kan mulig å kunne ta i bruk  kommunale haller og andre lokaler som vanligvis er stengt i hele ferieperioden til egen klubbaktivitet. Men dette må kommunen ta avgjørelse på.  Kontakt oss om dere ønsker bruk av haller/gymsaler/ishall/svømmehall i juli-mnd.

 

Hvis din klubb er interessert: SEND snarest en enkel, foreløpig beskrivelse til sir@sarpsborg.com.  Dette for å få en røflig oversikt over hvor mange som ønsker å tilby noe denne viktige sommeren.