Sarpsborg Idrettsråd var så heldige å få besøk av en stor delegasjon til Dumpa. Både NIFs idrettspresident Berit Kjøll, styreledere i Viken Ik, Roar Bogerud og politikere, representert gjennom Tage Pettersen og vår egen Therese Torbjørnsen.  Dette ble en nyttig diskusjon rundt hvilke  utfordringer idreten har, ang økonomiske barrierer. Hva kan vi gjøre, for at idretten er for absolutt alle.
Sarpsborg Idrettsråd var så heldige å få besøk av en stor delegasjon til Dumpa. Både NIFs idrettspresident Berit Kjøll, styreledere i Viken Ik, Roar Bogerud og politikere, representert gjennom Tage Pettersen og vår egen Therese Torbjørnsen. Dette ble en nyttig diskusjon rundt hvilke utfordringer idreten har, ang økonomiske barrierer. Hva kan vi gjøre, for at idretten er for absolutt alle.

Besøk av idrettspresidenten

Sarpsborg Idrettsråd var så heldige å få besøk av en stor delegasjon til Dumpa. Både NIFs idrettspresident Berit Kjøll, styreledere i Viken Ik, Roar Bogerud og politikere, representert gjennom Tage Pettersen og vår egen Therese Torbjørnsen. Dette ble en nyttig diskusjon rundt hvilke utfordringer idretten har, ang økonomiske barrierer. Hva kan vi gjøre, for at idretten kan være for absolutt alle.

Sarpsborg har de siste årene seilt opp som uønsket toppkandidat blant kommunene med størst barnefattigdom. Å minske de økonomiske barrierene for deltakelse er en av viktigste fanesakene for idrettsforbundet. Idrettspresident Berit Kjøll peker på Fritidskortet som en mulig løsning.

Frivillighetens rolle i å løse samfunnsoppgaver og utfordringer som ensomhet, barn og unges fritid og integrering løftes til stadighet. Likevel er det ikke mulig å løfte alle barn. Idrettsforbundet er en av initiativtakerne til “Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge”. For det finnes barnefattigdom i Norge – i 2021. Ifølge Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir) har barnefattigdommen i Sarpsborg økt fra 13,8% i 2013 til 19,1% i 2019. Det betyr at nesten hvert femte barn i Sarpsborg lever i en familie hvor en sannsynligvis må si nei takk til deltakelse i idretten.