Hovedutvalget for kultur
Hovedutvalget for kultur

Oppsummering fra hovedutvalget for kultur 25. august

Sett med idrettens øyne var det en innholdsrik saksliste i møtet for hovedutvalget for kultur torsdag 25. august. Idrettsrådet var godt representert for å overvære møtet.

 

Sak 40/22 - ny behandling av økonomiske stønadsordninger til idretten i Lillestrøm kommune:

Dette var den klart mest krevende saken under møtet i hovedutvalget. Flere politikere i hovedutvalget deltok på idrettsrådets møte med idrettslagene torsdag 18. august, hvor denne saken ble diskutert. Høyre og Venstre fremmet forslag om å innvilge kr. 600.000, for å sikre at ingen idrettslag ville få redusert tilskudd i 2022. 

 

Diskusjonen i hovedutvalget for kultur gikk på om ordningen skulle gjelde allerede i 2022 eller 2023, ettersom det ikke fremkommer tydelig nok i kommunedirektørens saksutredning og forslag til vedtak. Administrasjonen  orienterte om at kommunedirektøren foreslår innføring av faktormodellen og endringene i tilskuddsordningen for idrettsorganisasjonseide anlegg med virkning fra 2023. 

Vedtaket sier at faktormodellen og endringene i tilskuddsordningen vil først tre i kraft fra og med 2023. 

Idrettsrådet finner vedtaket uheldig, da saken omhandler en harmonisering av driftstilskudd til idrettsorganisasjonseide anlegg. Vedtaket vil videreføre praksisen og tilskuddsordningene fra de gamle kommunene før sammenslåingen, og de idrettslagene som drifter egne anlegg i gamle Skedsmo kommune og enkelte idrettslag i gamle Fet kommune vil nok en gang ikke motta noe støtte til drift av sine anlegg. 

 

Sak 41/22: Svar på idrettsrådets innspill til 1. tertialrapport: 

Denne saken var svært gledelig for idretten i Lillestrøm kommune. Her har det vært et godt stykke arbeid fra kommunens politikere og styret i idrettsrådet.

 

Hovedutvalget for kultur har fattet følgende vedtak som skal behandles i Formannskapet onsdag 31. august:

 

  • Utvidelse av gratisprinsippet/frikjøp av treningstid for de idrettslagene som leier i private næringsbygg - Kr. 2 millioner
  • Videreføring av skolepuls i 2022  - Kr. 180.000
  • Tilleggsbevilgning til Fedrelandet kunstgress - Kr. 5 millioner

 

Forslag fra Venstre om bevilgning til ny kunstgressbane i Lillestrøm idrettspark ble dessverre ikke vedtatt, selv om det er enighet blant de politiske partiene om at det absolutt er behov. Dette vil, sammen med innspill om nytt klubbhus på Fedrelandet og nytt klubbhus på Hvaltjern skistadion, vurderes inn i budsjettbehandlingen for 2023.