møte2.jpg

Møte med idrettslagene 26. oktober

Idrettsrådet gjennomførte samarbeidsmøte med idrettslagene, kommunens administrasjon og politikken i går.

Idrettsrådet ønsker å takke alle idrettslederne som tok seg tid til å samles i Skedsmohallen i går kveld. 

Det var et tett program hvor styreleder Per Nygren innledet med en presentasjon av styrets representanter og Idrettsrådets primære oppgaver. 

 

Deretter gikk ordet til Ordfører, Jørgen Vik som takket idretten for et godt arbeid gjennom Koronaperioden og var svært glad for å se idretten samlet fysisk igjen. 

 

Leder av valgkomiteen, Odd Granerud, presenterte valgkomiteens arbeid med styresammensetningen og arbeidet som skal gjøres inn mot neste årsmøte. 

 

Idrettsrådet holder i to større prosjekter;

  • Elin Vikane (nestleder) presenterte hvordan Idrettsrådet jobber med å se på nye løsninger rundt frafallsproblematikken blant ungdommen i idretten. Her er vi involvert i et forprosjekt hvor vi ønsker involvering fra idrettslagene i kommunen, og noe dere vil høre mer om i nær fremtid. Presentasjonen om prosjektet kan du lese her

 

  • Tidligere styreleder, Arne Kalstadstuen, la frem det gode arbeidet som gjøres rundt Aktivitetsguiden som er et samarbeidsprosjekt mellom Lillestrøm kommune, Skjetten AIL Sportsklubb, Strømmen innebandyklubb og Lillestrøm Idrettsråd. Formålet er å få barn og ungdom med språkutfordinger inn i en fritidsaktivitet. Se Arnes presentasjon her

 

 

Ungdomsutvalget i Viken var representert ved Andreas Haugen som fortalte om Ungdomsutvalgets arbeid og oppfordet samtlige idrettslag til å involvere ungdommen i sine respektive idrettslag. Ungdomsutvalget er behjelpelig for de idrettslagene som ønsker å involvere ungdom, og det finnes en lederkurs og seminarer som er svært nyttige for engasjert ungdom. 

 

 

Johan Conradson i Viken Idrettskrets snakket om idrettens kommuneinndeks som forteller om anleggskapasiteten i de ulike idrettsådene i Viken, og mer konkret om situasjonen i Lillestrøm. Videre adresserte Johan problematikken rundt høye strømpriser og hvilke konsekvenser dette får for idrettslagene. Presentasjonen til Conradson kan leses her

 

Det ble åpnet opp for beinstrekk, luft og kaffepåfyll - og dette var nok det som var mest gledelig med hele seansen. Det var godt å se idrettsledere, politikere, kommunens administrasjon og idrettsåd samlet til diskusjoner i igjen! 

 

Det var krevende å bryte opp minglingen, men det var duket for innlegg fra politikken ved: 

  • Kjartan Berland, Lillestrøm Høyre
  • Boye Bjerkholt, Lillestrøm Venstre
  • Dagfinn Sundsbø, Lillestrøm Senterparti
  • Helen Bjørnøy - Lillestrøm SV

 

Avslutningsvis var det Thor Sandness, avdelingsleder i Friflutsliv og Idrett som presenterte Temaplan for idrett, friluftsliv og fysisk aktivitetVidere ble det gjennomgått hvilke anlegg som er blitt innvilget og hva som står for tur basert på prioriteringsrekkefølgen som har blitt gjort i Temaplanen. Klikk her for presentasjon til Thor.

 

Takk til alle som møtte opp, takk til innleggsholdere og takk til alle som bidro til en veldig trivelig kveld! Vi gleder oss til neste samling, og håper på enda større deltakelse!