Stor stas når Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery står for premieutdelingen på Bergen Basketfestival
Stor stas når Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery står for premieutdelingen på Bergen Basketfestival

Lubna Jaffery besøkte Haukelandshallen i Bergen

Søndag 21. april kom Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery på besøk til Idrettsrådet i Bergenfor å snakke om lansering av handlingsplanen for deltakelse i kultur – og idrettsaktiviteter.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery ankom Haukelandshallen i strålende solskinn og ble tatt i mot av Idrettsrådet i Bergen representert av Daglig leder Roar Andersen, Nestleder i styret Siren Preto og prosjektleder for Aktivitetsguide Thomas Lee. Vestland idrettskrets var representert av
organisasjonssjef Knut Songve mens styremedlem Marco Elsafadi stilte for Norges Idrettsforbund. Arild Buen, formann i Ulriken Eagles basketballklubb, stilte velvillig opp som representant for idrettslagene i Bergen.


I løpet av 1,5 hektiske timer fikk Kultur- og likestillingsministeren oppleve inkludering og integrering på sitt beste gjennom Bergen basketballfestival som fant sted i Haukelandshallen denne helgen.


1500 - 2000 barn og ungdom, ca 250 lag fra hele landet , kjempet seg fram mot finaler denne søndagen og Ulriken Eagles sitt jenter 16/17–lag var blant dem som vant det største trofeet!

De fikk utdelt medaljer og pokal fra Lubna Jaffery til stor applaus fra publikum.


Etter selfier og autografer ble det tid til et møte angående lansering av handlingsplanen for like muligheter til å delta i kultur-, idretts- og friluftslivssaktiviteter, og hvordan vi i Bergen har brukt «Inkludering i idrettslag»-midlene vi allerede har fått tildelt.

Arild Buen informerte om Ulriken Eagles basketballklubb sitt integrerings – og inkluderingsarbeid og Thomas Lee la fram resultater og erfaringer rundt prosjektet «Aktivitetsguide». Lubna Jaffery fikk også tid til en prat med aktivitetsguidene Murtuza og Mohamed som aktivt deltok på møtet.

Det ble også informert om hvilke kriterier Idrettsrådet i Bergen la til grunn når «Inkludering i idrettslag»-midlene ble fordelt.

De siste 20 minuttene av møtet ble brukt til å diskutere viktigheten av å forsterke de tiltakene og prosjektene vi vet fungerer, samt å sørge for at idretten har økonomisk forutsigbarhet.

Lubna Jaffery var veldig aktiv i samtalene og synlig imponert over arbeidet som blir lagt ned i Bergen.